השתלת שיניים
השתלת השיניים הינו תהליך פורץ דרך של שיקום הפה. המצאת השתלים הדנטליים היוותה פריצת דרך משמעותית בתחום רפואת השיניים השיקומית, במיוחד לאור אחוזי ההצלחה שלהם שכיום עומדים על כ- 95%.
יש שחושבים בטעות כי השתלת שיניים היא כמו השתלת איברים במקרה של מחלה קשה, וכרוכה בתרופות כרוניות לכל החיים, ניתוחים קשים ואשפוזים ממושכים. אך השתלות ברפואת השיניים המודרנית הן תהליך קל ופשוט ברוב המקרים, ואף במקרים מאוד מסובכים אפשר להיעזר בשתלים. שתל דנטלי אינו שן אמיתית שהתקבלה מתורם חי/מת, אלא באנלוגיה "דיבל" או "בורג" שמוברג לעצם הלסת, ובדר"כ עשוי ממתכת (טיטאניום), בדומה למתכות ולטכניקות שבהם משתמשים בניתוחים אורתופדיים. לכן שתל דנטלי גם אינו מצריך תרופות למניעת דחיית שתלים לכל החיים, והטיפול התרופתי הוא למספר ימים לאחר ההשתלות ותו לא.
לאחר עקירה, או מחלת חניכיים ממושכת, מטופלים שונים סובלים מחוסר שן או יותר. הפיתרון באמצעות החדרת שתלים לעצם הלסת ואחר כך שיקום בהתאם למצב הינו תהליך מודרני, פשוט יחסית ברוב המקרים, ולעיתים עדיף מאשר לבצע גשרים ארוכים או תותבות. בכל מקרה, כאשר חסרה שן או מספר שיניים, כדאי לחשוב על האפשרות הזו ולשאול את הרופא לגביה.
אם נדמיין כי עצם הלסת היא קיר, ואנו רוצים לתלות משהו כבד עליה, נצטרך דיבל בקיר ובורג שיוצא מהדיבל. ראשית יש לבדוק את חוזק הקיר (קיר גבס, קיר לבנים או קיר בטון?), ואם אין חוטי חשמל או מים חבויים בתוכו. כך גם נבדוק את עצם הלסת: בעזרת צילום CT, שהוא צילום רנטגן תלת מימדי, נוכל לבדוק את עובי ורוחב עצם הלסת, ואם יש לידה מבנה אנטומי חשוב שאסור לפגוע בו (למשל הסינוסים בלסת העליונה, והעצב הגדול בלסת התחתונה). נוכל לתכנן את עומק השתל, רוחבו, הזווית בה הוא יוחדר, ואם יש צורך בחיזוק ועיבוי עצם הלסת. השתל הוא למעשה "הדיבל" שלנו, לאחר תקופת ההחלמה יחובר אליו בורג מיוחד, ואחר כך נוכל לתלות את ה"תמונה על הקיר",
במילים אחרות, השתל הוא למעשה שורש מלאכותי מטיטניום, במקום השן או השיניים שנעקרו. אם ההשתלה הצליחה, נוכל לחבר לשתלים כתר/גשר/תותבות מיוחדות וכולי.
גם אם חסרה שן אחת או שתיים והמטופל חושב שאפשר להסתדר בלעדיהן, הרי שהשארת המצב כמו שהוא עלול לגרום לנזקים בעתיד שעלולים להיות חמורים, כגון תזוזת שיניים ממקומן, דלקות חניכיים ואובדן עצם לסת, פגיעה אסתטית, פגיעה תפקודית בשרירי הלעיסה ובממפרק הלסת ועוד (חשוב שיהיה שיווי משקל בין צד ימין לצד שמאל בלעיסה, אחרת גם מפרקי הלסת ושרירי הלעיסה יסבלו בעתיד).
שתל יכול לפתור בעיות רבות, למשל תותבת שמתנדנדת וגורמת לפצעים ושפשופים. למשל במקום לבצע לאחר עקירת שן גשר של 3 שיניים, אפשר לבצע שתל בודד בלי לפגוע בשיניים אחרות, וכולי.
השתלה בזאלית Basal Implantology – מספקת פתרון של השתלת שיניים למחוסרי עצם ללא תלות במצב העצם בחניכיים, הטיפול מתבצע בניתוח תחת טשטוש עמוק. במהלך הניתוח מעוגנים שתלים מיוחדים בעצמות הבזאליות, שהן עצמות הלסת. תהליך ההשתלה כולו מתבצע כאמור ביום אחד והמטופל יוצא עוד באותו היום עם שיניים זמניות לא נשלפות ובתוך שבוע מקבל את השיניים הקבועות וחוזר לשגרת חייו. זהו ההליך המהיר ביותר הקיים למחוסרי עצם ברמה קיצונית בעולם הרפואה הדנטלית.
השתלות שיניים ביום אחד, אשר נקראות גם השתלות שיניים בשעה או השתלות שיניים בהעמסה מידית, מציעות קיצור משמעותי של התהליכים. למעשה, עוד באותו יום תוכלו לצאת מהקליניקה עם שתלים חדשים, מבלי להמתין כלל.
השתלת שיניים ביום אחד מרכזת בזמן קצר את כל שלבי התהליך: עקירת השן הפגועה (אם יש כזו), החדרת השתל המתכתי והעמסת הכותרת עליו. בין שלב אחד למשנהו אין כמעט הפסקה, כך שהזמן החולף עד להופעת השן המלאכותית בפיו של המטופל מתקצר משמעותית.
עם זאת, ישנם כמה תנאים הכרחיים שחייבים להתקיים, על מנת להבטיח את הצלחת הפעולה:
*נפח עצם משמעותי וצפיפות עצם תקינה בנקודת ההשתלה
*סגר פה מאוזן (נתון שייבדק על ידי הרופא עצמו)
*היעדר גורמי סיכון כמו עישון, סוכרת וברוקסיזם
השתלת שינים ממוחשבת הן טיפול של השתלת שיניים המתוכנן רובו ככולו במחשב, כך שכאשר השתל מגיע לפיו של המטופל הוא מותאם בצורה מדויקת לפה ומושתל במקום הנכון תוך דקות ספורות במינימום כאב והתערבות.
מוזמנים ליצור איתנו קשר באחת מדרכי ההתקשרות או פשוט מוזמנים לקבוע תור ולבקר אצלנו במרפאה ! רפואה שלמה